-
بررسی تاثیر پوشش گیاهی بر تکثیر طبیعی بذر آتریپلکس با دادههای ماهوارهای (مطالعه موردی، استان کرمانشاه- مراتع قشلاقی شکمیدان گیلانغرب)
-
- تاریخ انتشار 1403/10/16
- تعداد صفحات 9
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 381 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 12
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دهمین همایش بین المللی علوم محيط زيست، صنایع غذایی، کشاورزی و منابع طبيعی
-
نویسندگان مقاله
- هوشمند صفری استادیار، بخش تحقیقات جنگلها و مراتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران
- هوشنگ زنگنه کارشناس ارشد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، ایران.
- محمد احمدی استادیار، بخش تحقیقات آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران.
- یوسف صیدمحمدی کارشناس، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، ایران
- فریبا عباسی نیا کارشناس ارشد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، ایران.
- بهزاد حیدری کارشناس، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، ایران
- وحید عزیزی کارشناس، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، ایران
-
چکیده مقاله
آتریپلکس یکی از گیاهانی است که در دهههای اخیر به منظور اصلاح و توسعهی مراتع مناطق خشک و نیمه خشک، استفاده میشود و سطح وسیعی از مراتع کشور را به خود اختصاص داده است. شناخت نیازهای اکولوژیکی این گیاه برای رشد و زادآوری با در نظر گرفتن اهمیت اقتصادی که در اصلاح مراتع دارد، بسیار مهم است. اما معمولا زادآوری طبیعی گیاه و تکثیر آن بصورت طبیعی از طریق بذر در بیشتر مناطق کشور یا وجود ندارد و یا اینکه به سختی انجام شده است و در عمل توسعه و انتشار گیاه از طریق تکثیر طبیعی در کشور بسیار مشکل است. در هر حال در استان کرمانشاه در بخشی از منطقهی شکمیدان شهرستان گیلانغرب که دارای آب و هوای گرم و خشک است، گونهی Atriplex halimus بصورت کشت شده از گذشته وجود داشته و بصورت موردی در مساحتی محدود در بین تودههای این گونه زادآوری طبیعی توسط بذر حاصل از بوتههای کاشته شده و تولید نهالهای جوان یک یا دو ساله مشاهده شده است، که در دیگر مناطق همجوار هیچ گونه زادآوری از طریق بذر وجود نداشت. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر پوشش گیاهی بر این زادآوری طبیعی با استفاده از دادههای ماهواره Land Sat میپردازد. سه شاخص NDVI، SAVI و TSAVI در دو منطقه دارای زادآوری طبیعی و فاقد زادآوری طبیعی طی سه سال محاسبه شد. میانگین شاخص NDVI برای مناطق دارای زادآوری و فاقد زادآوری به ترتیب 351/0 و 315/0 بود. در مناطق با زادآوری طبیعی برای SAVI میانگین 347/0 بود و در مناطق فاقد زادآوری میانگین 346/0 محاسبه شد. مقدار شاخص TSAVI در منطقهی دارای زادآوری 341/0 و در منطقهی فاقد زادآوری 337/0 بود که براین اساس میزان پوشش گیاهی منطقهی دارای زادآوری بیشتر از منطقهی فاقد زادآوری بود، که بیانگر شرایط مناسب رشد گیاهی در منطقهی دارای زادآوری طبیعی بود.
-
کلید واژه
آتریپلکس، تکثیر طبیعی، بذر، مرتع، شاخص پوشش
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.