-
ارتباط بین سو مصرف مواد مخدر و دوران نوجوانی (مطالعه مروری)
-
- تاریخ انتشار 1403/03/25
- تعداد صفحات 22
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 696 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 283
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و فرهنگی
-
نویسندگان مقاله
- زهرا نعمتی دانش آموخته کارشناسی روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
-
چکیده مقاله
پیشینه:
سوء مصرف مواد مخدر یک مشکل جهانی است. دوران نوجوانی یک مرحله بحرانی رشد است که با افزایش خطر مصرف مواد و پیامدهای نامطلوب آن همراه است. از این رو، مرور حاضر برای ارائه نگاهی کلی به پیشرفتهای مربوط به اختلالات مصرف مواد مخدر به منظور اطلاع رسانی به تحقیقات و مطالعات بالینی متمرکز بر نوجوانان در سراسر جهان به ویژه ایران انجام شد.
روش:
جستجوهای متون با استفاده از PubMed، Google scholar وCrossRef انجام شد، که بخش جامعی از مطالعات متمرکز بر مصرف مواد در نوجوانان را به دست آورد. یافته ها دسته بندی شدند تا حوزه های کلیدی همه گیرشناسی، نشانگان رفتاری، عوامل خطر و محافظتی، برنامه های پیشگیری ، روش های غربالگری و درمانی، دلایل مصرف مجدد مواد مخدر و راهکارهای پیشگیری آن را پوشش دهند.
یافته ها:
نگرشها و الگوهای مصرف مواد از سوی نوجوانان در طول زمان با توجه به ویژگی های شخصیتی آنها، رفتارهای والدین، شرایط اجتماعی و سایر متغیرها تکامل یافته است. رایج ترین مواد مخدر در بین نوجوانان الکل و بارزترین نشانگان رفتاری اعتیاد تغییر در خلق و خو است. عوامل خطر و عوامل محافظتی در سه حوزه اصلی عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی طبقه بندی شدند. برنامه های آموزش مهارت های زندگی و ارتباطات قوی خانوادگی می تواند نقش مهمی را در زمینه پیشگیری ایفا کنند و یکی از روش های غربالگری رایج آزمایش ادرار است. درمان شناختی رفتاری(CBT) و درمان مبتنی بر خانواده بسیار کارآمد است. احساس تنهایی یکی از علت های رایج استفاده مجدد مواد مخدردر نوجوانان است که راهکارهایی مثل ایجاد محیط حمایتی می توناند مانع این اتفاق شود.
نتیجهگیری:
مصرف مواد در نوجوانی می تواند منجر به مرگ و میر و تاثیرات طولانی مدت شود. درک عوامل خطر و مداخلات بهینه مرتبط با اعتیاد در نوجوانی حیاتی است. نتایج این بررسی نشان دهنده یک تعامل پیچیده بین عوامل مؤثر بر سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان است. بنابراین، لازم است تا راه های پیشگیری و درمان را به خوبی آموخت تا ازسو مصرف موادمخدر توسط نوجوانان جلوگیری کرد. -
کلید واژه
نوجوانان، عوامل خطر، عوامل حفاظتی، نشانگان رفتاری، پیشگیری، درمان، مصرف مجدد
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.