-
بررسی پیامدها و آسیب شناسی اجتماعی شبکه¬های مجازی بر دختران دبیرستانی شهر خرم آباد
-
- تاریخ انتشار 1396/05/23
- تعداد صفحات 18
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 488 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 600
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، روانشناسی، علوم اجتماعی
-
نویسندگان مقاله
- نسرین باقری کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه علوم تحقیقات تهران
- حمید بیرانوند دانشجو کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی تهران، دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشگاه خوارزمی
-
چکیده مقاله
عنوان این تحقیق بررسی پیامدها و آسیب شناسی اجتماعی شبکه¬های مجازی بر دختران دبیرستانی شهر خرم¬آباد می¬ باشد. اهداف این تحقیق بررسی وضعیت و پیامدهای شبکه¬های مجازی بر دختران دبیرستانی در شهر خرم¬آباد؛ شناسایی آسیب¬های اجتماعی شبکه¬های مجازی موثر بر دختران دبیرستانی شهر خرم¬آباد و همچنین ارائه راهکارها و پیشنهادها می¬باشد.
اهمیت و ضرورت این تحقیق شرایط اجتماعی و فرهنگی شهر خرم آباد است که بافت سنتی جامعه و عدم تغییر این بافت فرهنگی (تاخر فرهنگی) همزمان با ورود سریع و ناگهانی اینترنت، تلفن همراه، ماهواره به طور طبیعی دختران دبیرستانی شهر خرم¬آباد را دچار تعارضاتی در افکار و رفتار خود می¬کند. چرا که افراد در این فضا دو گونه اطلاعات دریافت می¬کنند یکی از طریق شبکه¬های مجازی و دیگری از طریق نهادهایی مانند: خانواده، آموزش و پرورش وگروه های اجتماعی که تناسبی بین آنها نیست و در این شرایط آسیب اجتماعی برای جامعه رخ می¬دهد از جمله این گروهها دختران دبیرستانی شهر خرم آباد هستند و در این قالب و فضای اجتماعی رشد کردند در اینجا ضرورت تحقیق مشخص می شود.
مبانی نظری این تحقیق نظریه «جامعه شبکه ای» مانوئل کاستلز است که با طرح بنیان مطالعاتی نوینی را در ارتباطات بنا نهاده است، ویژگی عصر کنونی را دگرگونی فرهنگ مادی می¬داند که توسط آثار یک سرمشق (پارادایم) فن آوری جدید بر محور فن آوری اطلاعاتی سازمان یافته است. نظریه شبکه اجتماعی متفاوت از نظریه جامعه شناختی است که جامعه را متشکل از افراد تعریف می¬کند. دومین نظریه « شبکه اجتماعی » نقطه عزیمت، پیوندها و روابط بین گروههای موجود در شبکه است. گروهها منابع مادی و غیر مادی را درون شبکه به جریان می¬اندازند و حیات آن را تداوم می بخشند. ترکل به عنوان یکی از نظریه پردازان دوره پست مدرن زمینه فرهنگی موجود دردنیای امروز را به شدت تحت تأثیر فضای پست مدرن و توسعه و تسلط دنیای مجازی می¬داند. به¬ گونه¬ای که از وجود فرهنگی جدید به عنوان فرهنگ وانمود کردن در این دنیای جدید خبر می¬دهد.
روش تحقیق در این مطالعه با توجه به اینکه موضوع به مسائل خصوصی و حریم¬های شخصی مربوط می¬شود. بنابراین دریافت اطلاعات صحیح و دقیق با استفاده از روش ترکیبی مناسب¬تر به نظر می¬رسد. اصل بنیادین تحقیق با روش¬هاي ترکیبی استفاده از تکنیک¬هاي کمی و کیفی در مراحلی از تحقیق که می¬تواند به صورت هم زمان یا متوالی انجام گیرد. حجم نمونه هم بر اساس روش ترکیبی بدست آمد یعنی برای بعد کیفی از یک روش حجم نمونه استفاده خواهد شد و برای پرسشنامه هم از حجم نونه به صورت خوشه ای بدست خواهد آمد.
نتیجه¬گیری اکثر والدین در شهر خرم¬آباد نیز به دلیل عدم آشنایی با اینترنت و ظرفیت¬های آن و شبکه¬های اجتماعی مجازی از رفتارهای آنلاین فرزندانشان در فضای مجازی اطلاعی ندارند. همین مساله راه را برای صیادان اینترنتی باز می¬کند تا راحت¬تر بتوانند طمعه¬های خود را از میان دختران جوان شکار کنند که به نوعی دچار انواع آسیب¬های اجتماعی هستند. شاید بتوان علت جذب دختران دبیرستانی شهر خرم آباد را این گونه فضاهای مجازی را عدم دسترسی آسان به امکانات تفریحی یا هزینه¬های بالا برای استفاده از آنها بیان نمود. عدم توجه¬ی کافی والدین به فرزندان¬شان نیز می¬تواند یکی از دلایل روی آوردن آنها به چنین شبکه¬هایی باشد. پیشگیری از آسیب¬های اجتماعی شبکه¬های مجازی و توجه¬ی والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم می¬باشد و برای جلوگیری از هم پاشیدگی خانواده¬ها، والدین باید تا حدودی به فناوری¬های روز دنیا مسلط و آگاه باشند. -
کلید واژه
شبکه های اجتماعی مجازی، دختران دبیرستانی شهر خرم آباد ، آسیب های اجتماعی شبکه¬های مجازی
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.