-
نگرشی بر توسعه گردشگری کشاورزی و روستایی (مطالعه موردی استان گیلان)
-
- تاریخ انتشار 1397/06/09
- تعداد صفحات 23
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 838 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 221
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار سومین همایش بین المللی وششمین همایش ملی گردشگری،جغرافیا ومحیط زیست پایدار
-
نویسندگان مقاله
- ریحانه دوستدار کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه گردشگری
- حسن دادرس دکترای جغرافیای روستایی ، محقق و مدرس دانشگاه
- اشرف حسین زاده کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه گردشگری
- علیرضا مهرگان صومعه سرایی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری
-
چکیده مقاله
امروزه گردشگری در دنیا (به خصوص در کشور های توسعه یافته) به عنوان یک صنعت مهم و درآمد زا مطرح می باشد. بر اساس آمارهای رسمی ارایه شده در سال ۲۰۰۴، درآمد ناشی از این صنعت در جهان، سالانه حدود ۱۰۰۰ هزار میلیارد دلار بوده است که همین مساله آن را به جدی ترین رقیب صنایعی مانند نفت و خودروسازی تبدیل نموده استﮔﺮدﺷﮕﺮي و اﻗﺘﺼﺎد ﮔﺮدﺷﮕﺮي در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ، در ﺣﺎل ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺷﺪن ﺑﻪ ﻳﻜﻲ از ارﻛـﺎن اﺻـﻠﻲ اﻗﺘـﺼﺎد ﺗﺠﺎري ﺟﻬﺎن اﺳﺖ، اﻓﺰون ﺑـﺮ اﻳـﻦ ﺑـﺴﻴﺎري از ﺑﺮﻧﺎﻣـﻪ رﻳـﺰان و ﺳﻴﺎﺳـﺘﮕﺰاران ﺗﻮﺳـﻌﻪ ﻧﻴـﺰ از ﺻـﻨﻌﺖ ﮔﺮدﺷﮕﺮي ﺑﻪﻋﻨﻮان رﻛﻦ اﺻﻠﻲ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﻳﺪار ﻳﺎد ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. جنبه های مختلفی از توریسم در دنیا وجود دارد مانند توریسم های طبیعی ، فرهنگی و کشاورزی و .... این جنبه ها با توجه به گستره فعالیت خود به زیرشاخه های کوچک تر نیز تقسیم می شوند. در این مقاله به یکی از جنبه های مهم توریسم یعنی توریسم کشاورزی(آگروتوریسم) پرداخته شده است.
در اﻳﻦ راﺳﺘﺎ با توسعه شهرها و دور شدن مردم از مزارع و باغ ها، مردم نسبت به مکان هایی که غذای روزانه شان در آن تولید می شود، کنجکاوتر می شوند. آنها بیشتر و بیشتر علاقمند می شوند به اینکه با کسانی که خوراک روزانه آنها را تامین می کنند از نزدیک آشنا شوند و پای صحبت آنها بنشینند. برای بسیاری از گردشگران بخصوص کودکان این اولین بار است که می بینند یک گاو چطور دوشیده می شود، یا ذرت چگونه رشد می کند، یا چیدن سیب از درخت چه لذتی دارد. امروزه برای گردشگری کشاورزی در کشورهای مختلف برنامه ریزی می شود و در این برنامه ریزی ها حتماً از مشارکت مردم بومی منطقه استفاده می شود.
در قرن حاضر نواحی روستایی از نظر اقتصادی با چالش هایی مواجه بوده و درآمد چندانی را از طریق مشاغل موجود در روستاها کسب نمی کنند، و بر همین اساس درصد زیادی از جوانان مهاجرت می کنند فعالیت های گردشگری می تواند خلأ اقتصادی روستاییان را با ایجاد مشاغل متنوع پر کند. از آنجاییکه بسیاری از کشورهای توسعهیافته و حتی کشورهای منطقه از پتانسیل گردشگری خود در بخش کشاورزی و منابع طبیعی برای تزریق سرمایه استفاده میکنند، اما در ایران این پتانسیل بلااستفاده رها شده است. هدف این پژوهش بررسی قابلیت های گردشگری کشاورزی در استان گیلان است زیرا استان گیلان به دلایل مجاورت با دریای خزر ،بهره گیری از باران فراوان ،رطوبت کافی، رودخانه های فراوان ، خاک های آبرفتی یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور می باشد . -
کلید واژه
گردشگری کشاورزی / گردشگری کشاورزی در استان گیلان/توسعه گردشگری کشاورزی
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.