-
اثر غلظت هاي مختلف سرب بر برخی پارامترهاي فیزیولوژیکی گیاهان
-
- تاریخ انتشار 1397/04/24
- تعداد صفحات 26
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 1044 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 195
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست ایران
-
نویسندگان مقاله
- رامین عزتی عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه خوارزمی
- زهرا حسینی نقوی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی
-
چکیده مقاله
سرب به عنوان یک فلز سنگین و آلاینده شیمیایی پایدار از طریق منابع مختلف مصنوعی و طبیعی سلامت محیط زیست موجودات زنده را تهدید می کند. امروزه تکنیک گیاه پالایی به عنوان یک روش مقرون به صرفه و مناسب از نظر محیط زیست، کاربرد بسیارمهمی در پالایش خاك هاي آلوده به سرب دارد. به طور کلی نتایج نشان داد که گیاه کنگرفرنگی توانایی نسبتاً زیادي در تحمل غلظت هاي بالاي سرب و انباشت آن در ریشه ،ساقه و همچنین انتقال بیشتر سرب به بخش هوایی دارد. بنابراین گیاه کنگرفرنگی جهت کشت در مناطق آلوده به سرب و کاهش آلودگی آن در خاك توصیه می گردد.(کریمی و همکاران1392)
نتایج بررسی گیاه سیر نشان میدهد که سیر از طریق فرآیند تثبیت ریش های میتواند میزان بالایی از سرب را در ریشه خود جای دهد .(موسوی و همکاران111:1391)
با توجه به اهميت دارويي و صنعتي بابونه آلماني، پاسخ اين گياه در رويارويي با آلودگي سرب در سه مرحله رزت، ساقه دهي و غنچه دهي مطالعه شد. در واقع، اين گونه با تجمع سرب در ريشه به خصوص در مراحل اوليه رشد اين توانايي را دارد كه از انتقال اين فلز به بخش هاي هوايي و بروز سمیيت در گياه جلوگيري كند.(صادری و همکاران53:1390)
در اين تحقيق بعلت اهميت شناسايي اثرات ناشي از مسموميت فلزات سنگين از جمله سرب در گياهان ،اثر غلظتهاي مختلف 25/0 ، 5/0 ، 1 و2 ميلي مولار نيترات سرب با 6 pH بر روي دانه رستهاي چهار روزه ذرت هيبريد سينگل كراس(تك آميزش) 704 مورد مطالعه قرارگرفت. نتايج نشان داد كه مسموميت سرب در درجه اول بر روي ريشه اثر كرده وموجب كاهش طول، وزن تر و وزن خشك ريشه مي شود. (حیدری و همکاران1384)
در یک آزمایش اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار اثر غلظتهاي0، 500، 1000، 2000، 4000، 8000 میلی گرم سرب در کیلوگرم خاك بر رشد، وزن خشک و جذب سرب و عناصر غذایی به وسیله گیاه چمن شور، در شرایط گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که مصرف سرب موجب کاهش رشد و تولید ماده خشک گیاه شد.(رضوانی و همکاران1391) -
کلید واژه
سرب /چمن شور /گیاه پالایی / سیر/ بابونه آلمانی/مراحل نموی گیاه /ذرتZea mays L.))/کنگرفرنگی
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.