-
تعیین حساسیت ضد میکروبی انتروکوکهای مقاوم به ونکومایسین جداشده از دهانه رودخانه های واریزی به دریای خزر شهرستان عباس آباد
-
- تاریخ انتشار 1396/05/26
- تعداد صفحات 8
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 239 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 265
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین کنفرانس ملی واولین کنفرانس بین المللی علوم کاربردی و علوم پایه درایران
-
نویسندگان مقاله
- ندا زایرخطبه سرا دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی،دانشکده علوم زیستی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن،تنکابن،ایران
- زهیر حشمتی پور عضوهیات علمی گروه میکروبیولوژی،دانشکده علوم زیستی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن،تنکابن،ایران
-
چکیده مقاله
ظهور باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک در مناطقی که آنتی بیوتیک استفاده می شود شایع است، اما ظهور این باکتریها به طور فزاینده در محیط های آبی نیز رخ داده که موجب آلودگی محیط زیست وآلودگی های دریایی خواهد بود. اين مطالعه با هدف شناسايي و تعيين الگوي مقاومت آنتي بيوتيكي در ميان انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین جداشده از فاضلاب ورودخانه به انجام رسیده است.
مواد و روش ها: نمونه برداری در چندین نوبت از آب های سطحی و رودخانه های ورودی به دریای خزر در شهرستان عباس آباد صورت گرفت. پس از غنی سازی اولیه،سوسپانسیون میکروبی در محیط کشت اختصاصی کشت داده شده وتست های تاییدی انتروکوک از سایر استرپتوکوک ها و تست تشخیصی برای افتراق گونه ای انتروکوک صورت گرفت.سپس تست¬آنتی بیوگرام سویه ها در مورد ونکومایسین و چندین آنتی بیوتیک دیگر انجام شد.
یافته های پژوهش: طبق این تحقیق از تمامی محیطهای نمونه گیری شده انتروکوک جداسازی شد و با انجام تست های بیوشیمیایی، بیشترین تعداد انتروکوک مربوط به سویه ی انتروکوک فکالیس25 (40.32%) و انتروکوک فسیوم 17 (27.41 %) بود ودر جایگاه های بعدی انتروکوک گالیناروم 9(14.51%) ، انتروکوک آویوم4 (6.45%) ،انتروکوک سودوآویوم 3(4.83%) انتروکوک دورانس2 (3.22%) وانتروکوک هیرائه 2(3.22%) قرار داشتند. نتایج حساسیت میکروبی نشان از مقاومت سطح بالا وچند گانه در بین سویه ها داشت که بیشترین آن مربوط به اریترومایسین وآمپی سیلین به مقدار 96.77% بود و بعد از آن به ترتیب پنی سیلین (80.64%)، جنتامایسین(61.29%) ،ونکومایسین (51.61%) وتتراسایکلین(50%) قرار داشتند.
نتایج وبحث: مانند بسیاری از مطالعات انجام شده گونه ی انتروکوک فکالیس وانتروکوک فسیوم بالاترین میزان شیوع را داشت.به سبب اینکه ژنهای مقاومت قابلیت انتقال بین باکتریها واز باکتریها به محیط ومخازن طبیعی را دارا بوده از اینرو باید نسبت به نظارت دقیق تر بر سیستم دفع وتصفیه پساب وفاضلابهای شهری به رودخانه ها وحذف ارگانیسمهای مقاوم از آن نظارت بیشتری مبذول داشت. -
کلید واژه
انتروکوک/حساسیت/ونکومایسین/مقاومت/رودخانه
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.