-
تاثير روند اصلاحات بخش سلامت بر بهره وري و انگيزش نيروي انساني
-
- تاریخ انتشار 1401/11/12
- تعداد صفحات 24
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 712 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 98
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دومین کنفرانس بین المللی مدیریت،روانشناسی، علوم اجتماعی
-
نویسندگان مقاله
- احد عارفی نهاد دکتری مدیریت
- عبداله عارفی نهاد کارشناس ارشد حسابداری
- مهدی حسن آبادی دانشجوی مدیریت
-
چکیده مقاله
فعالیتها و مشاغل مرتبط با بهداشت و درمان، از جمله فعالیتها و مشاغل سخت و مشكل مي باشند . به همین جهت كیفیت خدمات تندرستي و اثر بخشي و عدالت در ارائه آنها با تمایل و انگیزش كاركنان این بخش ارتباط مستقیم و تنگاتنگي دارد .اگر چه دسترسي به منابع انساني و شایستگیهاي ایشان اصلي اساسي در عملكرد كاركنان به حساب مي آید اما به تنهایي تضمین كننده سطح مطلوب عملكرد سازمان نیستند. در واقع عملكرد مطلوب سازمان، ارتباط مستقیم با سطح انگیزش کارکنان دارد، عاملي که مي تواند محرك و مشوق فرد در انجام منظم و دقیق وظایف باشد.
كاركنان سرمایه هاي با ارزش هر سازمان و عامل مهم و موثر بهره وري سازماني هستند . نیروي كار اگر با آرامش خاطر و انگیزه قوي به كار مشغول باشد و به دلایل گوناگون از آینده واهمه نداشته باشد، بهره وري او بالاتر خواهد بود .مجموعه اي از عوامل و ارزشهاي حاكم بر سازمان، بر روي بهره وري نیروي كار موثر مي باشند كه مهمترین عامل، انگیزه نیروي كار است.انگیزه نیروي ك ار تحت تاثیر دو عامل مادي و غیرمادي قرار مي گیرد . عوامل مادي به میزان حقوق و دستمزد افراد در مقایسه با سطح قیمتها در جامعه و برآورد نیازهاي اولیه افراد و عوامل غیرمادي یا معنوي عمدت ا" به جو مدیریتي و فضاي سازمان براي كاركنان بستگي دارد . توجه به عوامل موثر بر ایجاد انگیزه در ابعاد مادي (مانند حقوق و دستمزد، پاداش، امكانات رفاهي، محیط فیزیكي كار، ایمني ) و ابعاد غیر مادي (مانند وحدت شغل و شاغل، امنیت شغلي، عدالت وآموزش ) درارتقاء بهره وري نیروي انساني تاثیر دارد . شخصیت دادن به كارمند باید بصورت اصلي لاینفك از نظام بهبود بهره وري درآید. با توجه به این ابعاد، مهمترین عوامل موثر در كاهش بهره وري یك سازمان بشرح زیر برشمرده مي شود:
- ناعادلانه و نامتوازن بودن پرداختها
- نبود وضعیت كاري سالم و ایمن (عدم ایمني شغلي)
- ناهمگوني رشته تحصیلي و شغلي
- نبود كارآموزي و یا وجود كارآموزیهاي غیركاربردي
- بي كفایتي مدیریت
- نبود انسجام اجتماعي- فرهنگي در سازمان
این عوامل در شرایط مختلف محیطي، تاثیرات گوناگوني بر انگیزش كاركنان خواهند داشت . اصلاحات اقتصادي، اجنماعي، فرهنگي و قانوني بویژه در بخش سلامت یکي از آن دسته شرایطي است که به ش دت میزان تاثیر این عوامل را تغییر خواهد داد. به عبارتي اصلاحات در هر بخش بویژه در بخش سلامت با اقداماتي كه منجر به تغییر سیاستها، برنامه ها و فعالیتها مي گردد و در عمل اولویتها، قوانین و مقررات، ساختار سازماني و نظام مالي را دستخوش تغییر مي نماید، شرایط ن اپایداري را بوجود مي آورد كه این شرایط عوامل انگیزشي كارمند را با تنش بسیار روبرو مي سازند . به علاوه اقدامات اصلاحي كه در جهت اصلاح شرایط كاري انجام مي گیرد، همیشه اثربخشي لازم را نداشته و ممكن است با آثار منفي روبرو گردند . به همین جهت در جریان اصلاحات، كارمندان الگوهاي رفتاري ناخواسته اي را از خود بروز مي دهند كه مي تواند اهداف اصلاحات را زیر سوال ببرد.در این مقاله تاثیر روند اصلاحات بخش سلامت بر انگیزش كاركنان شاغل در این بخش مورد بررسي و تحلیل قرار مي گیرد. -
کلید واژه
اصلاحات بخش سلامت ، انگیزش ، بهره وري نیروي انساني
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.