-
بررسی توان زیستی و مقایسه فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی گیاه پریوش(Catharanthus roseus L.) در محیط کشت حاوی غلظت های مختلف سدیم نیتروپروساید
-
- تاریخ انتشار 1397/05/07
- تعداد صفحات 20
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 778 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 234
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
-
نویسندگان مقاله
- راضیه اهار انشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی ، دانشگاه اراک
- محمدحسین آبنوسی استادیارگروه زیست شناسی، دانشگاه اراک
- مجید مهدیه استادیارگروه زیست شناسی، دانشگاه اراک
- محمدرضا امیرجانی استادیارگروه زیست شناسی ، دانشگاه اراک
- هاجر مرادیپور دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه اراک
-
چکیده مقاله
مقدمه: ملکول NO دارای خاصیت سیگنالینگ سلولی در گیاه می باشد، از طرفی نیتروپروساید نیز به عنوان عامل تولید کننده این ملکول مطرح است. لذا با توجه به اهمیت داروئی و اقتصادی گیاه پریوش اثر سدیم نیتروپروساید بر توانائی زیستی، میزان پراکسیداسیون سلولی و فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و پراکسیداز در کالوس این گیاه مورد بررسی قرار گرفت تا تاثیر افزایش غلظت ملکول NO بر قرایند های حیاتی این گیاه ارزیابی شود.
مواد و روشها: از کالوس گیاه پریوش سوسپانسیون سلولی تهیه و پس از تیمار با دوزهای مختلف (0، 10، 50، 100، 150، 200 و 250 میلی مولار) از سدیم نیتروپروساید به مدت 1، 3، 6 روز، توسط رنگ آمیزی تریپان بلو و رنگ سنجی MTT توانائی حیات آنها بررسی شد. سپس سوسپانسیون سلولی برای بررسی مرفولوژی و بافت کالوس برای بررسی فعالیت آنزیم های کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز و میزان پراکسیداسیون لیپیدی تحت تیمار با دوزهای 0، 100 و 200 میلی مولار به مدت شش روز قرار گرفتند. داده ها توسط روش ANOVA یک طرفه با تست دانکن آنالیز و P<0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
نتایج: مقایسه داده های بدست آمده از رنگ آمیزی تریپان بلو و رنگ سنجی MTTنشان دهنده تفاوت معنی دار (p<0.05) میانگین توانایی زیستی این سلولها به صورت وابسته به دوز در مقایسه با گروه کنترل بود. هم چنین فعالیت آنزیم های مورد مطالعه در پاسخ به تنش اکسیداتیوی ناشی از سدیم نیتروپروساید افزایش معنی دار(p<0.05) نشان داد. میزان مالون دي آلدئيد که بعنوان فاکتوری براي انداز هگيري فرآيند پراكسيداسيون ليپيد است نیز با افزايش معنی دار همراه بود.
نتیجهگیری: سدیم نیتروپروساید بعنوان دهنده نیتریک اکسید منجر به آسیب غشا سلولی و در نتیجه کاهش توانایی زیستی سلولهای کالوس گیاه پریوش گردد، اگرچه فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدانی به دنبال تنش ایجاد شده افزایش مییابد اما پاسخگوی نیاز گیاه در برابر آسیب های وارده نمیباشد. -
کلید واژه
کالوس گیاه پریوش/ توانایی حیات/ آنزیمهای آنتیاکسیدانی/ پراکسیداسیون لیپیدی/ NO.
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.