-
سازوکارهای ترویج کشاورزی در جهت گسترش تولید کودهای زیستی و آلی در راستای توسعه کشاورزی پایدار ( مطالعه موردی استان فارس)
-
- تاریخ انتشار 1397/03/07
- تعداد صفحات 15
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 573 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 100
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
-
نویسندگان مقاله
- زهرا کامیاب کارشناس ارشد آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
- اکبر ریاحی مجری طرح ملی تولید کمپوست از بقایای گیاهی، مسئول طرح افزایش ماده آلی خاک استان فارس، کارشناس ارشد مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی فارس
-
چکیده مقاله
امروزه، اغلب خاک¬های کشور در اثر استفاده بی¬رویه و نامتعادل از کودهای شیمیایی به همراه مدیریت نامناسب مزرعه، و اجرای عملیات مداوم زراعی، از مواد آلی تهی شده¬اند. این در حالی است که وجود مواد آلی شاخص بسیار مناسبی برای باروری، سلامت و کیفیت خاک به شمار میآید. در این راستا، راهبرد توسعه پایدار کشاورزی می¬تواند پاسخی مناسب برای حل چالش¬ها و ناپایداری¬های حاصل از کشاورزی متعارف باشد زیرا هدف از کشاورزی پایدار، ایجاد سیستم¬های تولیدی کشاورزی با دوام، نظام¬یافته و انسانی است که تضادی با منافع زیست محیطی و اقتصادی- اجتماعی ندارد و اساساً به ظرفیت حفظ باروری همراه با استمرار بقای منابع پایه آب و خاک تأکید دارد. نهاد ترویج کشاورزی در توسعه منابع انسانی دانا به اصول و عملیات پایداری در کشاورزی و توانا در کاربست آن¬ها نقش کلیدی دارد. و از طریق این نهاد است که می¬توان کشاورزان را به استفاده از کودهای آلی و زیستی متناسب با توان خاک¬های کشاورزی ترغیب نمود. هدف مقاله حاضر، واکاوی ساز وکارهای ترویج کشاورزی در جهت گسترش تولید کودهای زیستی و آلی در راستای توسعه کشاورزی پایدار است. این مقاله كه با استفاده از روش¬های تحلیل اسناد، مرور سیستماتیک منابع دست دوم و مصاحبه حضوری با کارشناسان خبره جهاد کشاورزی استان فارس انجام شده است درصدد است تا نقش و جایگاه نهاد ترویج کشاورزی در کشاورزی پایدار و گسترش مصرف کودهای زیستی و آلی را تبیین نماید. و در نهایت، با بیان فعالیت¬های آموزشی و ترویجی موفق جهاد کشاورزی فارس در راستای تولید و گسترش استفاده از کمپوست آلی، به نتیجه¬گیری و ارائه راهکارهای ترویجی مناسبی به منظور ترویج و گسترش کودهای زیستی و آلی در راستای خروج از بحران و مقابله با چالش¬های پیش¬رو مصرف بی¬¬رویه و نامتعادل کودهای شیمیایی در ایران بپردازد. نتایج حاکی از آن است که نهاد ترویج کشاورزی می¬تواند با توجه به نیازسنجی آموزشی و متناسب با دانش بومی هر منطقه با استفاده از روش¬های آموزش عملی، یادگیری تجربی و رهیافت¬ مشارکتی مدرسه در مزرعه، ارایه پیام¬ها و توصیه¬ها در قالب پوسترهای آموزشی و خبرنامه¬های ترویجی، ایجاد مزارع نمایشی، خدمات مشاوره¬ای، پخش برنامه¬ها و بسته¬های آموزشی به صورت رادیویی و تلویزیونی در جهت تولید و گسترش استفاده از کودهای آلی و زیستی در راستای توسعه هر چه بیشتر تولید محصولات سالم و ارگانیک کمک نماید.
-
کلید واژه
ترویج کشاورزی/کودهای زیستی/کودهای آلی/کشاورزی پایدار/جهاد کشاورزی استان فارس
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.