-
بررسی ارتباطات موجود بین گردشگری فرهنگی و باززنده سازی مناظر فرهنگی
-
- تاریخ انتشار 1397/01/10
- تعداد صفحات 9
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 681 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 166
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی افق های نوین در توانمندسازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری و محیط زیست شهری و روستایی
-
نویسندگان مقاله
- سید عبدالهادی دانشپور عضو هیئت علمی و مدیر گروه طراحی شهری دانشگاه علم و صنعت
- علیرضا نوذری دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
-
چکیده مقاله
مناظر فرهنگی میراث همگانی هستند و فواید حفاظت و باز زنده سازی مناظر فرهنگی بسیار زیاد است در واقع منظر فرهنگی نحوهی تکامل و ارتباط گذشتگان با محیط طبیعی را فاش میکند و فرصتهای متعدد زیبایی منظر، تفریحی، اجتماعی و بوم شناختی را فراهم میکند تا از این رهگذر افراد، جوامع و ملتها خودشان را بشناسند.
میراث فرهنگی به عنوان هویت یک ملت محسوب میشود و سند شناسایی آنها در میان سایر ملت ها هستند و همه انسان ها در حفاظت و درک میراث فرهنگی نقش دارند. از این رو دولت ها موظف به بالا بردن سطح آگاهی مردم در ارتباط با میراث فرهنگی هستند. یکی از راه هایی که میتواند در در عین معرفی میراث باستان شناختی – فرهنگی به مردم و جهانیان، زمینه های لازم برای بازنده کردن، حفاظت و نگهداری از مناطق میراث فرهنگی را بوجود آورد. حضور گردشگران به ویژه گردشگران فرهنگی در این گونه مناطق است.
علیرغم طیف گسترده و ویژگیهای منحصر بفرد محوطههای تاریخی و طبیعی به عنوان مناظر فرهنگی در کشور، این میراث ارزشمند مورد بیمهری قرارگرفته و در حراست و معرفی ملی و جهانی آنها کم کاری شده است و بجز موارد انگشتشماری به ثبت یونسکو در نیامده است. در ایران مناظر فرهنگی زیادی وجود دارد که شایستهی آن است با بذل و توجه بیشتر و حفاظت، سازماندهی وباززنده سازی و شناساندن ارزش این مناظر به مردم کشور و توسعهی گردشگری گامهای بلندی در راستای حراست از هویت و فرهنگ ایرانی بردارند.
از این رو در این مطالعه که به روش کتابخانه ای صورت پذیرفته است در مورد گردشگران فرهنگی و ویژگیها و تأثیرات آنها بر جوامع میزبان و یافتن نیاز ها و تسهیلات مورد نیاز این بخش از صنعت گردشگری در غالب یک مجتمع گردشگری پرداخته شده است. در ادامه به دلیل اینکه میراث باستان شناختی به طور مداوم در معرض خطر نابودی و از بین رفتن است و برای اینکه بتوان این میراث ملموس گذشته را مورد حمایت و حفاظت قرار داد به بررسی مقوله حفاظت و روشهای درمان مناظر طبیعی–تاریخی یا مناظر فرهنگی پرداخته شده است. -
کلید واژه
گردشگری/ گردشگری فرهنگی/ منظر فرهنگی/ میراث باستان شناختی/ باززنده سازی/ باززنده سازی منظر فرهنگی
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.