-
بررسی علل رشد و توسعه سفرهای مذهبی در ایران پس از انقلاب اسلامی
-
- تاریخ انتشار 1397/03/19
- تعداد صفحات 23
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 458 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 152
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
-
نویسندگان مقاله
- نفیسه واعظ استادیارگروه روابط بین الملل دانشگاه آزاداسلامی شهرضا
- مریم مختاری پور دانشجوی کارشناسی ارشد
-
چکیده مقاله
یکی از رایج ترین اشکال گردشگری که پیشینه بسیار طولانی دارد درجهان دارد،گردشگری زیارتی ست.جاذبه های مذهبی، زیارتگاهها و اماکن مقدسه هرساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جلب میکند .علائق پابرجا دینی ،ارادت به آل علی (ع) به علاوه شوق هنری ایرانیان که در اماکن مقدسه هنر دینی رابه عالی ترین شکل بروز میدهند، از مهمترین انگیزه های زیارتی درایران به شمار میرود. گردشگری مذهبی در ایران بخصوص با وقوع انقلاب اسلامی الهام یافته از اندیشه ها و تعالیم الهی و مذهبی رونق وتوسعه چشمگیری پیدا کرد.در دین مبین اسلام ،توصیه های قرانی فراوانی به سفر و سیر و سیاحت شده است .
این پژوهش به شیوه ی توصیفی-تحلیلی درصدد بررسی این پرسش است که :"مهمترین علل رونق گردشگری مذهبی پس از انقلاب اسلامی در ایران چه بوده است ؟
فرضیه این پژوهش آن است که: مجموعه ایی از علل وعوامل سیاسی،فرهنگی ،اجتماعی ، اقتصادی در رونق سفرهای زیارتی در ایران پس از انقلاب اسلامی تاثیرگذار بوده است.
نتایج تحقیق نشان می دهد: غالب شدن فرهنگ شیعی ،که در ان فرهنگ زیارت یک عنصر قوی ست ومعنویت گرایی سیاسی و مبنا قرار گرفتن فرهنگ دینی برای سیاستگذاری نقش چشمگیری دربالندگی گردشگری دینی پس ازانقلاب داشته است .تغییر نظام حکومتی از شاهنشاهی به حکومت اسلامی زمینه ساز توسعه فرهنگ دینی از جمله فرهنگ زیارت شد،ویگانه شماری دین وسیاست به رونق این سنخ ازگردشگری کمک فراوانی نموده است. وقوع جنگ تحمیلی و محدود شدن انواع و اشکال گردشگری و اینکه سفرهای زیارتی راهکاری معنوی جهت بغض گشایی خانواده های شهدا به شمارمی رفت، بعنوان عاملی درتوسعه صنعت گردشگری درقالب مذهبی موثرواقع شد. همچنین به نظر می آید،فشار ناشی از تحریم ها وسیاست منزوی سازی ایران پس ازانقلاب به علاوه پاره ای از نابسامانیهای اقتصادی زمینه رشد سفرهای زیارتی کم هزینه را فراهم کرده است. درسالهای پس ازانقلاب سیاستگذاری ها به سودتوسعه گردشگری مذهبی درجریان بوده است. و با در نظر گرفتن تدابیری همچون سفرهای زیارتی بعنوان پاداش و جایزه فرهنگی از سوی موسسات ونهادها ،توسعه و پشتیبانی ازفعالیت موسسات غیر دولتی در امر سفرهای زیارتی،پرداخت تسهیلات به زائر –توریستها، حمایتهای دولتی درایجاد زائر سرا،مهمانپذیر در اماکن مذهبی،رونق و توسعه استان قدس رضوی و پدید اوردن امکانات گسترده برای زائران بسترلازم برای توسعه صنعت گردشگری ازنوع دینی آن فراهم شده است. -
کلید واژه
علل/رونق/گردشگری/مذهب/انقلاب/اسلامی ،ایران
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.