-
اثرات گردشگری روستایی برتوسعه پایدار روستایی (مطالعه موردی:نمونه روستای ورکانه)
-
- تاریخ انتشار 1397/03/18
- تعداد صفحات 10
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 246 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 138
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
-
نویسندگان مقاله
- شهره الپناه سلطانیان دانشجوی مدیریت جهانگردی موسسه آموزش عالی گنجنامه
-
چکیده مقاله
روند رو به رشد صنعتی شدن در دو قرن اخیر، همراه با برخی موارد دیگر از جمله افزایش اوقات فراغت مردم و بهبود زیرساخت های ارتباطی و گسترش صنعت حمل و نقل، به ویژه صنعت هوایی، تقاضا برای گردشگری را در سطح جهان با افزایش روبه رو ساخته است.صنعت گردشگری در حال حاضر به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان و توسعه مطرح است. با وجود برنامه ریزی اصولی و مناسب و همچنین شناسایی مزیت ها و محدودیت های روستاهای مقصد می توان به توسعه ی منطقه و در نتیجه به توسعه ی ملی امیدوار شد.
در این راستا روستاهایی که به دلیل دارا بودن جاذبه های طبیعی و پتانسیل های اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی بالا می تواند ضمن بهره برداری از منافع اقتصادی(اشتغال،درآمد و...) از فرصتهای اجتماعی – فرهنگی و کالبدی نیز به نفع ساکنان خود و منطقه، برخوردار گردد.گردشگری روستایی به طور مشخص از دهه 1950 آغاز شد و در دهه1960 از جنبه اقتصادی برای جوامع محلی مورد توجه قرار گرفته است. پس از آن به عنوان ابزاری برای توسعه جوامع روستایی استفاده گردید و در این مدت صاحبنظران تلاش نموده اند تا با ارائه الگوها و روشهای مختلف، نقش گردشگری را در تجدید حیات اقتصادی و اجتماعی روستاها افزایش دهند.
اگر گردشگری روستایی به نحو مناسبی برنامه ریزی و مدیریت شود، می تواند محرکی در فرایند توسعه یافتگی و حصول به پایداری توسعه در نواحی روستایی در کلیه زیر شاخه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و نیز صنعت گردشگری باشد (شریف زاده و مرادی نژادی،61،1381-53) در این بین گردشگری روستایی با توجه به اینکه یکی از مردمی ترین اشکال گردشگری محسوب می گردد، می تواند موجب رشد اقتصادی و تنوع فعالیت ها از یک سو و ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای ساکنان روستایی با جذب مازاد نیروی انسانی از دیگر سوی گردد و یکی از فرصت های توسعه همه جانبه محسوب میگردد (سقایی، 1382،2). امروزه گردشگری روستایی 10تا 25 درصد همه انواع فعالیت گردشگری را به خود اختصاص می دهد. این نوع گردشگری از یک طرف می تواند نقش مهمی را در متنوع سازی اقتصاد جوامع روستایی در قالب صنعت گردشگری ایفا کند و از طرف دیگر می تواند وسیله ای برای تحریک رشد اقتصاد ملی باشد.(رضوانی81،1387-68).با توجه به این مطالب می توان بیان نمود که گردشگری روستایی نوعی فعالیت بسیار پیچیده است که با بخش های دیگر جامعه و اقتصاد وجوه مشترکی دارد که می بایست آثار و پیامدهای مختلف آن را در فرایند برنامه ریزی مورد ملاحظه قرار گیرد تا از اثرات منفی آن کاسته شده و تاثیرات مثبت آن در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی افزایش یابد.( محمدی یگانه و رستمی،1-11،1388). -
کلید واژه
پیامدهای گردشگری/توسعه گردشگری/گردشگری روستایی/نقش گردشگری/تاثیرات گردشگری
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.