-
سایت موزه روستای تاریخی زیارت
-
- تاریخ انتشار 1396/12/26
- تعداد صفحات 20
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 1147 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 467
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی معماری،مرمت،شهرسازی ومحیط زیست پایدار
-
نویسندگان مقاله
- مرتضی حسنی کارشناس مرمت ابنیه و بافت های تاریخی گرگان
- بنت الهدی راستگارپور دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان
-
چکیده مقاله
روستاها واجد نوعی نظم در فرم، الگو و شکل می باشند که در اثر استمرار و تجربة حاصل از کارایی به فرم های بهتری تبدیل شده و سازمان فضایی مناسب تری را جهت پاسخگویی به نیازهای انسانی پیدا کردند. بافت های روستایی در عین سادگی از اهمیت و پیچیدگی های خاص فنی و معماری برخوردار می باشند چرا که این بافت ها بازتاب باورها، تجارب و رفتارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ساکنان این اماکن هستند. این بافت ها علیرغم تمامی ارزش ها و ویژگی های فراوان در معرض انواع آسیب بیرونی و درونی قرار گرفته است.
مسئله این است : با توجه به استقرار بیش از 22 میلیون نفر (حدود 32 درصد) از مردم ایران در مناطق روستایی و منحصر بفرد بودن برخی از آنها و لزوم حفظ و احیاء ارزش های نهفته در روستاهای کشور، نگهداری و ساماندهی بافت های با ارزش روستایی ضروری به نظر نمی آید؟
طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی بعنوان یکی از طرح های توسعه کالبدی روستایی که ضمن شناسایی ارزش های پایدار، باعث ارتقای کیفی فضاهای با ارزش و توسعه هدفمند و همگون کالبدی- فضایی در روستاها میگردد. این طرح بر خلاف سایر طرح های توسعه کالبدی روستایی، توسعه را توام با حفاظت از ارزش های معماری، تاریخی و فرهنگی روستا می بیند. (توسعه حفاظت محور)
هرچند شرایط اقلیمی نقش ملموسی در چگونگی ساماندهی فضایی بناهای روستایی و شکل آن ها دارد، اما از خلوص و کاربرد فضاها نمی کاهد. معماری روستایی بدلیل کاربردی بودن فضاها و تجانس با طبیعت در سراسر جهان شباهت های زیادی به هم دارد که بسته به فرهنگ، جغرافیای محل ساخت و در دسترس بودن یکی را متفاوت از دیگری می نماید.
در این مقاله با استفاده از طرح داده شده پیرامون نقش و اثرات بالفعل و بالقوه اقتصادی و فرهنگی-تاریخی این گونه روستاها و نمادهای فرهنگی روستایی با بررسی نمونه موردی روستای زیارت، در قالب سایت موزهها میپردازد. این گونه موزهها قابلیت و پتانسیل تغییر نگرش مردم و بازدیدکنندگان نسبت به فرهنگ روستایی و ایجاد حس احترام نسبت به آن را فراهم میکنند. سایت موزه و اکوموزهها، سازمانهایی قدرتمند هستند که میتوانند با بهبود زندگی ساکنان محلی با ایجاد اقتصادی پایدار و هدایت گردشگری به سمت الگوهای پایداری، نیازهای جامعه محلی را تأمین کنند.
توسعه استقلال و هویت جامعه، رفع سوء تفاهمهای قومی و نژادی به وسیله بالا بردن آگاهی مردم از گذشته خود و موقعیت اجتماعی امروزشان، تأثیرات این موزهها در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، حمایت از برنامههای آموزشی به خصوص در جهت ترویج و حفظ دانش بومی، ایجاد برنامههای باززنده سازی به خصوص در جهت ترویج و حفظ داتش بومی، ایجاد برنامههای باززنده سازی به منظور افزایش تعداد گردشگران و توسعه اقتصاد با حفظ ارزشهای بومی از اهداف و نقش سایت موزههاست.
به منظور معرفی ارزشهای نهفته در آثار باقمانده گذشتگان و بقاء هویت و شخصیت فرهنگی جامعه، بازشناسی شواهد گذشته یک امر ضروری است این شواهد ارزنده، باقیمانده روش زیست گذشتگان و بیانگر روشهای ابداعی یا همان سنت پیشگامان ماست، که نه تنها میبایست مورد احترام قرار گیرند، بلکه به عنوان میراث فرهنگی منطقه لازم است به عنوان الگو در راستای استفاده بهینه معماران جوان در اختیارشان قرار گیرد. -
کلید واژه
روستا/سایت موزه/روستای زیارت/باززنده سازی/حفظ دانش بومی
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.