-
بررسی امکان درجاسازی با استفاده از فناوری های پیشگیری از ریزش سنگ با هدف اجتناب از جابجایی روستاها (نمونه موردی: روستاهای عالیشاهی و میدان در استان فارس)
-
- تاریخ انتشار 1396/11/17
- تعداد صفحات 13
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 1386 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 168
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دومین همایش ملی معماری،عمران ومحیط زیست شهری
-
نویسندگان مقاله
- محسن سرتیپی پور دکترای معماری و استاد دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی
- سهیل محمودی کارشناس ارشد بازسازی پس از سانحه دانشگاه شهید بهشتی
-
چکیده مقاله
در کشور ایران به دلیل شرایط زمین شناسی و وجود سکونتگاه های زیاد در دامنه ی کوه ها، حرکات دامنه ای یکی از بزرگترین مخاطراتی است که مردم روستا ها و شهرهای ما را تهدید می کند. در این پژوهش به علت اصلی وقوع این پدیده و معرفی تکنولوژی جلوگیری از رخداد این مخاطره برای ایمن ساختن بستر روستاهای کوهستانی و کوهپایه ای پرداخته شده است. در دو روستای عالیشاهی و میدان، پس از وقوع زلزله سال 1389 در فارس، با وجود شرایط نسبتاً یکسان دو روستا از لحاظ اقلیم، بافت، فرهنگ و نوع خطر، دو تصمیم متفاوت گرفته شدکه منجر به جابجایی یکی و درجاسازی دیگری گردید. هدف این پژوهش بررسی مقایسه ای این دو رویکرد ازدیدگاه دفع خطر ریزشی می باشد.
این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی- توصیفی بوده که با بررسی مقایسه ای به تحلیل داده ها می پردازد. این تحقیق با مطالعه اسناد، متون در حوزه جابجایی روستاها پس از وقوع سانحه به خصوص حرکات دامنه ای به بررسی آنها می پردازد. سپس با استفاده از روش های جمع آوری داده ها در تحقیق کیفی که شامل مشاهده مستقیم، مصاحبه عمیق با مسئولین و افراد سانحه دیده و بررسی اسناد و مدارک می باشد، پرداخته شده است. در نهایت با جمع آوری داده ها و تحلیل آنها به شناخت عوامل اصلی تصمیم گیری به جابجایی یا درجاسازی در مناطق کوهستانی و کوهپایه ای رسیده است.
پس از بررسی منطقه مورد مطالعه، چنین نتیجه گیری می شود که تکنولوژی و روش اتخاذ شده برای دفع خطر ریزشی در روستای عالیشاهی توانسته تا حد زیادی تهدید حرکات دامنه ای را برطرف کند. در زمان مناسب، تغییر تصمیم از جابجایی به درجاسازی با رویکرد دفع خطر حرکات دامنه ای، توانسته بر موفقیت این بازسازی و عدم بروز عواقب جابجایی تأثیر بسزایی داشته باشد درحالیکه در روستای میدان با وجود جابجایی هنوز زندگی روال عادی پیدا ننموده است. این پژوهش نشان می دهد که با دفع خطر حرکات دامنه ای و مهار آن ها می توان از جابجایی روستاهای در معرض خطر ریزش و لغزش جلوگیری شود. -
کلید واژه
ریزش و سنگ افت/جابجایی/روش های ایمن سازی در مقابل ریزش کوه/زلزله 1389 فارس
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.