-
بررسی اثر ضدباكتريايي عصارههای اتانولی و آبیاتانولی میوه بلوط ایرانی(Q. brantii) در مقایسه با سموم اکسیکلرمس و بردوفیکس علیه برخی باکتریهای بیماریزای گیاهی
-
- تاریخ انتشار 1397/05/21
- تعداد صفحات 9
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 515 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 181
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
-
نویسندگان مقاله
- سنبل ناظری استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان
- غلامرضا خداکرمیان استاد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان
- یوسف امرایی دانشجوی کارشناسیارشد، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان
-
چکیده مقاله
امروزه مسئله اصلی در کشاورزی مدرن عدم استفاده از سموم شیمیایی می باشد، چرا که استفاده از این سموم مضراتی از جمله مقاوم شدن بیمارگرها، اثرات سوء زیست محیطی و هزینههای بالا دارد. قارچکشها نیز همانند سایر سموم شیمیایی دارای اثرات زیست محیطی بوده و از لحاظ واکنشهای مختلف، نه تنها علیه بیمارگرهای هدف وارد میشوند، بلکه ممکن است روی فعالیت میکروارگانیسمهای غیر هدف خاک نیز تاثیر بگذارند و گاهی نیز ممکن است بعضی بیمارگرها نسبت به برخی سموم شیمیایی مقاومت پیدا کنند. يك روش، استفاده از گياهان دارويي به عنوان مواد بیولوژیکی كه منبعی غني از عوامل ضدميكروبي در مبارزه بیولوژیکی میباشد.
هدف: به دليل افزايش سريع مقاومت پاتوژنهای گیاهی نسبت به سموم شیمیایی، اثرات جانبي سموم شيميايي و خواص ضدباكتريايي بلوط ایرانی، اين مطالعه انجام شد.
روش بررسی: دراين مطالعه اثر ضدباكتريايي عصاره اتانولی و آبیاتانولی میوه بلوط ایرانی ارزيابي و با دو سم قارچکش (باکتریکش) اکسیکلرمس( 6 و 3 در هزار ) و بردوفیکس ( 10 و 5 در هزار) مقايسه شد. عصارهگيري از میوههای آسياب شده بلوط ایرانی، به نسبتهاي مساوي از آب و اتانول (برای عصاره آبیاتانولی) و اتانول 96 درصد (برای عصاره اتانولی) استفاده شد. اثر عصارههای حاصل در دو غلظت (30 و 75 میلیگرم در میلیلیتر) به روش انتشار در آگار بر روی رشد باکتری Ralstonia solanacearum و michiganensis Clavibacter مورد بررسی قرار گرفت.
نتايج: نتايج نشان داد كه اثر عصاره گیاه بلوط ایرانی بر روي باكتریها وابسته به غلظت بوده است. در مقايسه با سموم اکسیکلرمس و بردو، اثر غلظت 75 میلیگرم در میلیلیتر عصاره اتانولی و آبی اتانولی دارای اثر ممانعتکنندگی بیشتری بر روی رشد باکتری michiganensis Clavibacter و solanacearum Ralstonia بود. همچنین غلظت 30 میلیگرم در میلیلیتر عصاره اتانولی دارای ا اثر ممانعتکنندگی بیشتری بر روی رشد باکتری michiganensis Clavibacter و solanacearum Ralstonia نسبت به اکسیکلرمس و بردو بود.
نتيجهگيری: نتايج نشان ميدهد كه بلوط ایرانی داراي تركيباتي با خصوصيات ضدباكتريايي میباشد. -
کلید واژه
بلوط ایرانی/ضدباكتريايي/عصاره/اکسیکلرمس/بردو/انتشار در آگار
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.