-
بررسی محیط زیست از نگاه اسلام
-
- تاریخ انتشار 1397/03/27
- تعداد صفحات 11
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 539 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 527
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دومین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت حمایت از محیط زیست وتوسعه پایدار
-
نویسندگان مقاله
- حسن فریدی مدرس دانشگاه علمی – کاربردی، دانشگاه علمی – کاربردی واحد شیروان
- سید حسن سیدی مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، ایران، کاشمر
-
چکیده مقاله
اسلام به مسأله سلامتی و بهداشت فردی، عمومی و محیط توجه کرده است. در این زمینه آیات و احادیث زیادی داریم که همگی حاکی از آن است بهداشت محیط در دین مبین اسلام چایگاه ویژه ای دارد.
اسلام، دینی زنده و سازنده بوده که برای پیروان خود، پیشرفت در تمام جنبه های حیات را خواستار است و بیان می دارد که خداوند طبیعت و محیط زیست را برای انسان آفریده و او حق تصرف در آن را دارد. اما از سوی دیگر تأکید می کند که این حق اختصاص به یک فرد، گروه و یا یک نسل ندارد؛ بلکه باید بهره برداری از آن اصولی و عادلانه باشد به طوری که هم نسل حاضر و هم نسل¬های آینده بتوانند از آن استفاده کنند. بنا بر این سوء استفاده از این حق که می¬تواند منجر به آلوده سازی، تخریب و نابودی محیط زیست گردد و باعث تعرض به حقوق دیگران به ویژه نسل های آینده می شود، ممنوع است. مسأله محیط زیست به دلیل ارتباط تنگاتنگ با حیاط انسانی و نظم آفرینش به خوبی مورد عنایت قرآن کریم قرار گرفته است. پیامبر(ص) بهداشت را پایه اسلام خواند و فرمودند حفظ پاکی در همه زمینه ها از وظایف فرد با ایمان است.
با افزایش توان فنآوریها در بهرهبرداری از منابع طبیعی، تعادل زیست محیطی، در دو قرن حاضر به زیان طبیعت بر هم خورده که پدیدهای اسفبار و گاه جبرانناپذیر بوده و در ربع قرن اخیر از مرز جامعه گذشته است. امروزه، جوامع راهحل این معضل را محافظت از محیط زیست میداند و در این راه، مایلند از دین کمک بگیرند. این مقاله، میکوشد تا شاخص های سلامت محیط زیست را از دیدگاه دین بررسی کند. برای این منظور، بررسی ها نشان می دهدکه هر آنچه تاکنون تحت عنوان پایداری محیط زیست انجام گرفته، چیزی بیش از فعالیتهای فنی برای نگهداری از محیط زیست نبوده است. در حالی که ارزش های بنیادی دینی، به دلیل برخورداری از پشتوانه اخلاقی نقش اساسیتری در پایداری محیط زیست ایفا میکنند. گامهای رسیدن به این هدف عبارتاند از: رعایت تعادل در سیاستگذاریها، بها دادن به انسان، تأکید بر آگاهسازی افراد و تجدید نظر عمیق در تعهدات و مسئولیتپذیری مشترک که در پیشنهادات نیز بدان پرداخته شده است. -
کلید واژه
قرآن/اسلام/بهداشت/بهداشت محیط/محیط زیست
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.