-
بررسی سیتوژنتیکی گياهان دارویی تيره Papaver جمع آوری شده از منطقه اردبیل
-
- تاریخ انتشار 1404/07/07
- تعداد صفحات 16
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 478 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 87
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار پنجمین همایش بین المللی گیاهان دارویی طب سنتی وکشاورزی ارگانیک
-
نویسندگان مقاله
- مهران اوچی اردبیلی جهاد دانشگاهی، واحد استان اردبیل، اردبیل، ایران
- مجتبي فتحي گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
- رسول اصغري ذكريا گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
- علی محمدی گللو جهاد دانشگاهی، واحد استان اردبیل، اردبیل، ایران
-
چکیده مقاله
مقدمه: تيره پاپاوراسه به دليل داشتن الکالوئيدهاي مهمي که در پزشکي مصارف زيادي دارند مورد توجه مي باشند. گياهان اين تيره اکثراً الکالوئيدهاي شيري، زرد و قرمز رنگ توليد مي کنند. گياهان جنس Papaver به علت اينکه گونه P. somniferum از ديرباز به منظور استحصال ترياک مورد کشت و کار قرار مي گرفته، شناخته شده تر مي باشند. در جنس Papaver گونه منحصر بفردي بنام P. bracteatum وجود دارد که در آن توليد آلکالوئيد در مرحله تبائين متوقف مي شود كه اين آلکالوئيد در آزمايشگاه به راحتي قابل تبديل به کدئين و مرفين مي باشد.
روش کار: در اين مطالعه بررسي سيتوژنتيكي گياهان تيره Papaverدر اکوسيستم هاي طبيعي منطقه اردبيل مد نظر بوده است. در اين راستا در چندين نوبت از جمله در بهار و در زمان گلدهي، تشکيل ميوه و مرحله رسيدن ميوه به رويشگاه هاي طبيعي مراجعه و عکسبرداري توسط دوربين ديجيتال صورت گرفته و ميوه هاي رسيده جهت استحصال بذر جمع آوري و به آزمايشگاه منتقل گرديد. ميوه¬ها در شرايط اتاق خشک شدند و بذور آنها استحصال گرديد. از نقاط كم ارتفاع و مرطوب گردنه حيرانP. arenarum و در نقاطي كوهستاني نسبتا سرد و مرطوب با ارتفاع 1749 تا 2766 گونه هاي P. bracteatum،P. fugax، P. orientale و P. psudo-orientale جمع آوري شدند. از دشت اردبيل گونه هاي P. rhoeas و P. dubium جمع آوري گرديد. از دامنه هاي كوهستان ها با ارتفاع نسبتا كمتر گونه هايP. rhoeas وP. Argemone وP. lasiothrix جمع آوري شدند.
نتایج و بحث: بذور جمع آوري شده از گونه هاي مختلف در شرايط آزمايشگاهي در داخل ظروف پتري ديش كاشته شده و نمونه هاي ميكروسكوپي تهيه گرديد. گونه ها با همديگر از نظر سيتوژنتيكي مقايسه گرديده و 9 گونه با پراكنش وسيع در اردبيل شناسايي شد. عدد پايه ژنومي در گونه هاي منطقه 7 بود و گونه اي با عدد پايه كروموزومي 6 و يا 11 در اين بررسي بدست نيامد. -
کلید واژه
بذر/ پاپاوراسه/ كروموزوم/سیتوژنتیک
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.