-
اثرات دگرآسیبی (آللوپاتی) چند گونه علف هرز روي جوانه زنی بذر گیاه دارویی (Calendula officinalis) همیشه بهار
-
- تاریخ انتشار 1396/05/18
- تعداد صفحات 20
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 815 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 517
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار اولین همایش ملی و اولین همایش بین المللی علوم محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی
-
نویسندگان مقاله
- سعیده رشیدی عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور مهدیشهر
-
چکیده مقاله
زمینه و هدف: مرحله جوانه زنی از اساسی ترین مراحل رشد گیاهان دارویی است که ممکن است توسط مواد شیمیایی که توسط سایرگیاهان در محیط خاك منتشر می شود تحت تاثیر منفی قرار گیرد. به منظور بررسی اثرات دگر آسیبی علفهاي هرز تاج خروس (LAmaranthus retroflexus)،سلمه (Chenopodium albumL.)،پنجه مرغی Cynodon dactylon L) ، اویار سلام(L. rotondus Cyperus ) تا جزیره ی سیاه (Solanum nigrum L.) و تاتوره(Daturastramonium L.)که از علف های هرز رایج مزارع همیشه بهار می باشند، مطالعه اي بر روي درصد و سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و ساقه چه گیاه همیشه بهار، در شرایط آزمایشگاه انجام گرفت.
مواد و روش کار: تیمارهاي آزمایش شامل عصاره استخراج شده توسط آب مقطر از برگ هاي خشک شده شش گونه علفهاي هرز بود که باچهار غلظت صفر (آب مقطر) ،5/2 ،5 و 5/7 درصد حجمی (w/v)روی بذرهاي گیاه همیشه بهار اعمال گردید. آزمایش در قالب فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید.
یافته ها: نتایج آزمایش نشان داد که عصاره علفهاي هرز یاد شده درغلظتهاي مختلف روي خصوصیات جوانه زنی بذرگیاه دارویی همیشه بهار اثرات بازدارندگی معنی دار دارند. عصاره پنجه مرغی بیشترین تاثیر منفی را روي درصد جوانه زنی بذر همیشه بهار داشت و میزان آنرا به69/24 درصد رساند که نسبت به شاهد 7/57 درصد کاهش نشان داد.تاثیر عصاره تاتوره، اویارسلام و تاجریزي روي درصد جوانه زنی کمتر از پنجه مرغی بود. کمترین تاثیر منفی روي درصد جوانه زنی را عصاره تاج خروس از خود نشان داد و درصد جوانه زنی را 72/44 درصد کاهش داد که از لحاظ آماري در سطح 5% تاثیر غلظت عصاره روي خصوصیات جوانه زنی بذر همیشه بهار نیز در سطح 5% معنی دار بود و با افزایش غلظت عصاره، تاثیر منفی آن روي درصد و سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و ساقه چه همیشه بهار افزایش یافت . عصاره 5/2 % کمترین تاثیر و عصاره 5/7 % درصد بیشترین تاثیر بازدارندگی را در مقایسه با شاهد نشان داد .
نتیجه گیري: در شرایط آزمایشگاهی بذرهاي گیاه همیشه بهار به شدت تحت تاثیر اثرات بازدارندگی از جوانه زنی و رشد ریشه چه و ساقه چه ناشی از عصاره علفهاي هرز مورد استفاده در آزمایش قرار می گیرند، که این اثرات بستگی شدیدي به غلظت عصاره علف هرز مورد آزمایش دارد. -
کلید واژه
دگرآسیبی/علفهاي هرز/جوانه زنی/رشدگیاهچه/همیشه بهار
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.