-
بررسی اثر ضداسپاسم گل پیچ امین الدوله بر عضلات صاف رحم در رات
-
- تاریخ انتشار 1400/11/23
- تعداد صفحات 1
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 328 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 186
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار دوازدهمین همایش ملی گیاهان دارویی وکشاورزی پایدار
-
نویسندگان مقاله
-
چکیده مقاله
معرفی: گیاه پیچ امین الدوله با نام علمی Lonicera japonica یک گیاه زینتی دارای کاربردهای درمانی سنتی از جمله اثرات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضداسپاسمی بر روی عضلات صاف است. به دلیل عدم مطالعات کافی راجع به اثر ضداسپاسمی این گیاه بر روی رحم، هدف این مطالعه بررسی این اثر بر روی رحم رات می باشد.
مواد و روشها: عصاره هیدروالکلی با روش ماسراسیون، از گل های پیچ امین الدوله تهیه شد. فراکسیون اتیل استاتی و کلروفرمی به روش جداسازی حلال در حلال از عصاره هیدروالکلی آماده شدند. اسانس گیاه به روش تقطیر جمع آوری شد. رحم رات پس از جدا شدن در حمام بافت با دمای 37 درجه سانتی گراد، حاوی محلول تیرود قرار داده شد و انقباضات توسط اسپاسموژن های KCl (mM 80 )، استیل کولین(µM 1)، اکسی توسین (IU/ml 001/0) و تحریک الکتریکی ایجاد شدند. سپس اثر ضداسپاسمی نیفدیپین و عصاره های تهیه شده از گیاه بر انقباضات فوق بررسی گردید.
یافته ها: نیفدیپین در گروه کنترل مثبت به صورت وابسته به غلظت، انقباضات ایجاد شده در رحم از طریق KCl (mM 80 )، استیل کولین(Mµ 1)، اکسی توسین (IU/ml 001/0) و تحریک الکتریکی را مهار کرد. عصاره هیدروالکلی و اسانس تهیه شده از گل های پیچ امین الدوله و نیز فراکسیون کلروفرمی جداشده از عصاره هیدروالکلی با غلظت های غیرتجمعی µg/ml 50، µg/ml 100، µg/ml 200،µg/ml 400، µg/ml 800، mg/ml6/1 و mg/ml2/3 در حمام بافت، بر انقباضات ایجاد شده در رحم رات توسط محرک ها، اثر ضداسپاسمی از خود بروز دادند. اسانس و فراکسیون کلروفرمی سبب مهار کامل انقباضات شدند.
نتیجه گیری: اثر ضداسپاسمی فراکسیون کلروفرمی و اسانس قوی تر از عصاره هیدروالکلی بود. فراکسیون اتیل استاتی تقریبا بر انقباضات بی اثر بود. باتوجه به اینکه فراکسیون کلروفرمی و اسانس دارای ترکیبات غیرقطبی موجود در گل های پیچ امین الدوله هستند، احتمالا اثر ضداسپاسمی مشاهده شده از آن ها نیز به همین ترکیبات مربوط می باشد. به طور کلی اثر ضداسپاسمی مشاهده شده از گل های گیاه پیچ امین الدوله در مقایسه با نیفدیپین ضعیف تر بود. -
کلید واژه
Lonicera japonica/ عصاره/ اسانس/ رحم/ اسپاسم
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.