-
بررسي كارايي فراورده داخلي Bacillus thuringiensis در كنترل كرم كپسول خوار نخود
-
- تاریخ انتشار 1397/06/13
- تعداد صفحات 10
- زبان مقاله فارسی
- حجم فایل 307 کیلو بایت
- تعداد مشاهده چکیده 460
- قیمت 29,000 تومان
- تخفیف 0 تومان
- قیمت با احتساب تخفیف: 29,000 تومان
- قیمت برای کاربران عضو سایت: 23,200 تومان
- محل انتشار نهمین همایش ملی گیاهان دارویی وکشاورزی پایدار
-
نویسندگان مقاله
- عباس خانيزاد عضو هيئت علمي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي كردستان
- امیر خانيزاد دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژیدانشکده علوم دانشگاه کردستان
-
چکیده مقاله
كرمهاي پيله خوار نخود جنس Heliothisو Helicoverpa از مهمترين آفات کشاورزی در ايران و جهان مي باشند بويژه گونه غالب آن جنس Heliothis viriplaca در منطقه غرب كشور و از جمله استانهاي كردستان و كرمانشاه و آذربايجان شرقی و غربی و لرستان از آفات درجه اول مزارع نخود و از عوامل اصلي كاهش ميزان محصول مي باشند عليرغم اهميت نخود در اين مناطق و رغبت روز افزون زارعين براي كاشت اين نبات و قرار دادن آن در تناوب با گندم ديم،عملكرد دانه نخود در واحد سطح غالباً كم است و يكي از عوامل عمده مشکلات تولید نخود كه در اين امر دخالت چشم گيري دارد خسارت ناشي از اين آفت مي باشد.
آثار سوء سموم و مقاومت آفات به آنها از مشكلات عمده فرا روي انسان مي باشد و سموم رايج در كنترل لاروهاي آفت پيله خوار نخود نيز از آن جمله اند. میزان خسارت اين آفت در صورت عدم مبارزه دقیق و به موقع شديد بوده و میزان محصول را به شدت کاهش مي دهد. در كنترل اين آفت كنترل شيميايي در حال حاضر اجتناب ناپذیر می باشد. از جمله تركيبات بيولوژيكي كه تأثير آن روي اين آفت ثابت شده است تركيبات باكتري Bacillus thuringiensis مي باشند كه بصورت تجاري با نام هاي مختلف عرضه مي شوند. استفاده به موقع از اين تركيبات كه هيچگونه تأثير سويي بر انسان و موجودات غير هدف ندارند، در كنار ساير روش هاي مبتني بر مديريت تلفيقي آفات، با استفاده يكسويه از سموم قابل رقابت است.
تجزيه واريانس داده ها در سه روز بعد از اعمال اختلاف معني دار بودن اثر تيمارهای مورد بررسی را در سطح احتمال 1% نشان داده و درصد تاثير بر لاروهاي آفت در آزمايشات به ترتيب تاثير عبارتند از تيمار حشره كش شيميايي كارباريل با 17/73 درصد - فرآورده بيولوژيك B.t. (مايع، بايولپ) با 05/64 درصد و تركيب خارجي (پودر وتايل) با 81/51 درصد تاثير و پس از يک هفته به ترتيب حشره کش کارباریل 87/96 % ، فرآورده بيولوژيك B.t. (مايع، بايولپ) 2/78% و تركيب بيولوژيك B.t (پودر وتايل) 05/68% بر روی لاروهای آفت اثر گذار بوده اند.
همچنين در گروه بندي ميانگين ها به روش دانكن در سه روز بعد از اعمال و در سطح احتمال 5% تيمار حشره كش شيميايي كارباريل در کلاس A، - فرآورده بيولوژيك B.t. (مايع، بايولپ) در کلاس B A و تركيب خارجي (پودر وتايل) در کلاس B قرار گرفته اند. -
کلید واژه
حشره کش کارباریل /فرآورده بيولوژيك B.t./ هلیوتیس
-
راهنمای خرید و دانلود
- اگر در مجموعه Confpaper عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق دکمه زیر اصل این مقاله را خریداری نمایید .
- با عضویت در Confpaper می توانید اصل مقالات را با حداقل 20 درصد تخفیف دریافت نمایید .
- برای عضویت به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید .
- در صورتی که عضو این پایگاه هستید،از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد سایت شوید .
- لینک دانلود فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال میگردد .
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.